Euphorije

« Nazad na prethodnu stranicu

Euphorije

Euphorije

 

 

            Calvin Klein Inc je modna kompanija koju je 1968. godine osnovao dizajner Calvin Klein. Sedište je na Manhattan, New York, a trenutni vlasnik je Phillips-Van Heusen. Kompaniju čini prepoznatljivom njen puni naziv napisan Futura Book fontom, dok je kraći oblik "cK" napisan Bodoni Book fontom.

 

1. Euphoria Calvin Klein za žene – egzotični cvetno – voćni miris Euphoria  je lansiran 2005. Miris je sočan i blistav kao voće, tajanstven i privlačan kao tamno egzotično cveće; poziva vas da uživate u životnim radostima. Osnovne note su šipak, japanska jabuka, zeleno lišće, lotus, crna orhideja, crveno drvo, crna ljubičica i amber.

 

2. Euphoria Blossom Calvin Kelein za žene – ova  Euphoria Bloosom je nežnija od klasične, sa svežim citrusnim početkom, božurom u srcu, belim mošusom u tragu uz sačuvane osnovne komponente svog prethodnika. Lansiran je godinu dana nakon Euphorie, 2006. godine.

 

3. Euphoria Men Calvin Klein za muškarce – muška varijanta Euphoria-e je zadržala istu filozofiju “mirisa slobode”. Klasični aromatični drvenasti miris u retro stilu se zasniva na modernoj bazi sa orijentalnim nijansama. Nenametljiva svežina je obogaćena začinima. Početak je snažan začinski: biber, đumbir i ‘note kiše’. U srcu se javljaju zelene svežije note: crnog bosiljka, kedrovih iglica, žalfije. Blago-orijentalna baza sadrži pačuli, sekvoju, amber i mošus. Parfem je napravljen 2006. godine.

 

4. Euphoria Man Intense Calvin Klein za muškarce – najavljeno je da će ovaj parfem biti slađi, sa manje aromatičnih akorda ali naglašeno orijentalan i snažniji. Zasnovan na notama mira, začina, ambera, vetivera, labdanuma i Oudwood-a ili drveta Agar. Na tržište je izašao 2008. godine.

 

5. Forbidden Euphoria Calvin Klein za žene  – predstavljen kao miris za mlađu populaciju i posvećen nezavisnoj ženi. Predstavljen je 2011. godine. Kompozicija je seksi, moderna i življa od klasične, bazirana na poznatoj noti tyger orhideje koja je sada zaslađena voćnim notama. Inspirisana je zabranjenim željama i strastima koje su pravi izazov, sa primamljivim notama koje opijaju i zavode od prvog takta. U visokim notama iskušavaće nas slađene maline, sokovi mandarine i delikartni cvetovi breskve, voćkasto cvetnih esencija. U srcu nastupa cvetni savez koji zadivljuje aromama Tyger orhideje, ružičastog božura i cvetova jasmina, dok u osnovi pulsiraju senzualni taktovi mošusa, kašmira i pačulija.

 

6. Euphoria Gold Calvin Klein za žene – na tržištu se našao 2014. godine. Ovaj parfem je voćno-orijentalno izdanje koje se otvara sočnim savezom kumquata, tangerine i slatkim kajsijama. U srcu su tople nijanse meda koje zaslađuju cvetove gardenije i narcisa, dok u osnovi ostaju beli pačuli, sandalovina i mošus. 

 

7. Endless Euphoria Calvin Klein za žene – priključuje se mirisnoj ponudi kuće Calvin Klein. Osvežavajući, lagani, cvetno-voćni  parfem koji „pretvara provokativne fantazije legendarnog Euphoria mirisa u čistu, okrepljujuću senzualnost.“ Kompozicija započinje laganim povetarcem cveta trešnje, osveženim mandarinom i bergamotom. Pastelna ruža i ljubičica čine srce parfema koje simbolizuje maštarije, a iza njega sledi nežna i senzualna baza bambusa, sandalovine i mošusa. Endless Euphoria  predstavljen je 2014. godine.

 

8. Euphoria Essence Calvin Klein za žene – cvetno-voćno-orijentalni miris. U gornjim notama su akordi maline, crvenog bibera i kupine. U srcu su orhideja, đurđevak i jasmin, dok je baza načinjena od pačulija, kašmira i bele čokolade. Izlazi zajedno sa muškim izdanjem 2015.godine.

 

9. Euphoria Essence Man Calvin Klein za muškarce – Calvin Klein u 2015.  predstavlja dva nova limitirana izdanja kolekcije Euphoria-e. Vedra amberna kompozicija započinje italijanskim bergamotom, listom bršljana i mineralnim akordom. Beli biber, jasmin i jelenja koža u srcu položeni su na bazu ambera, guaiac drveta i tonke.

 

10. Deep Euphoria Calvin Klein (2016) za žene – miris je varijanta originala Euphoria iz 2005., koja, iako je flanker, navodno donosi potpuno novu kompoziciju vedrog chypre – cvetnog karaktera. Za razliku od ostalih iz kolekcije Deep Euphioria će da stoji kao poseban stub unutar linije, rame uz rame uz original. Sveži početak uključuje molekul cascalone, list mandarine i beli biber. Ruža, i to vrsta „black magic“ ruže, vlada kompozicijom u kombinaciji sa belim božurom i zajedno sa chypre bazom pačulija i mošusa. Kompoziciju su razvili Honorine Blanc i Ann Gottlieb iz kuće Fiermenich. Parfem je predstavljen 2016. godine.

 

11. Deep Euphoria Eau de Toilette Calvin Klein (2017) za žene – u proleće 2017. godine izlazi nova verzija Deep Euphoria Eau de Toilette,  najavljena kao svežija verzija i kao zavodljiv miris za strastvene žene sa naličjem „blak magic“ ruže. Sveža cvetna chypre kompozicija Deep Euphoria Eau de Toilette otvara se prozračnim i notama vodenog ljiljana i kruške, koji su nadvijeni nad baršunastim srcem „black magic“ ruže. Mineralne drvene note uz mošus u bazi otkrivaju ovu kompoziciju kao svežiju i energičniju u odnosu na original.

 

 

 

 

Potražite naš aktuelni
nedeljni savet.